Palatul Peles si Castelul Bran 1-6 persoane
Personalizare
Nu uita sa salvezi personalizarea pentru a putea adauga in cos
Politica de securitate (editați cu modulul de reasigurare a clienților)

Politica de livrare (editați cu modulul de reasigurare a clienților)

Politica de returnare (editați cu modulul de reasigurare a clienților)
INCLUDE
Transfer cu masina privata
Tur pentru grupuri mici
Tur privat
Apa plata
EXCLUDE
Biletele de intrare
Masa de pranz
OPȚIONAL
Ghid profesional – la cerere
PRET BILETE INTRARE
Castelul Peles & Pelisor
30,00 RON
Castelul Bran
40,00 RON
Biletele de intrare pentru obiectivele turistice pot fi cumparate de la intrare.
Transfer Bucuresti Sinaia 2 ore
Tur Castelul Peles si Pelisor 1.5 ore
Pranzul 1.5 ore
Transfer Sinaia – Bran 1 ora
Vizita Castelul Bran si piata de suveniruri 2 ore
Alte opriri 30 minute
Transfer Bran – Bucharest 3 ore
Durata: cca 12 ore
Reperele orare sunt aproximative și depind de trafic, dar și de timpul pe care îl alocați vizitelor, mesei sau altor opriri.
Alegeti aceasta excursie de o zi de la București pentru a vizita fosta reședință de vară a familiei regale românești – Castelul Peles si renumitul Castel Bran cunoscut sub numele de Castelul Dracula.
Vei părăsi Bucureștiul devreme dimineața pentru a călători la Sinaia. Este o călătorie de 2 ore, care vă duce la frumoasa Valea Prahovei, una dintre porțile spre Transilvania.
O dată în Sinaia veți vizita:
Castelul Peles
Unul dintre cele mai spectaculoase castele din Europa, isi uimeste turiștii cu arhitectura sa impresionantă, detaliile elementelor de decor și un cadru natural cu adevărat spectaculos. Castelul Peles a fost construit pentru a deveni resedinta de vara a Regelui Carol I al Romaniei si a avut un scop cultural, administrativ si simbolic. A fost construit între 1873 și 1914 pe un domeniu de 1000 de hectare, situat pe proprietatea Piatra Arsa sau, după cum sa numit apoi Sinaia. Arhitectura grandioasă este opera lui Karel Liman și Johannes Schultz.
Pentru turul Castelului Peles puteți alege:
• Tur de o oră – Nivel la sol
• tur de 1,5 ore – la sol și la primul etaj
Pentru ambele tururi este inclus ghidul profesionist
Pentru video și fotografie se va plăti o taxă suplimentară la muzeu.
Castelul Pelisor
A fost deschis vizitatorilor în februarie 1993 și este o componentă importantă a patrimoniului cultural al poporului român. Această clădire face parte din vastul ansamblu arhitectural creat de regele Charles I și a fost construit între 1899 și 1902 ca un dar al regelui Carol I al Printului.
Castelul Bran
Asociat mai degraba mitului Dracula ca urmare a romanului omonin, al autorului Bram Stoker, istoricul asezamantului Bran (poarta in limba turca) incepe din vremea cavalerilor teutoni, in secolul al XXIII-lea, ca o simpla fortareata. Abia un secol mai tarziu, localnicii Brasovului primesc dreptul de a construi un castel care a fost finalizat in 1388.
Transferul din Bran catre Bucuresti dureaza aproximativ 3-3.5 ore.
Castelul Peles
Unul dintre cele mai spectaculoase castele din Europa, Castelul Peles impresioneaza prin arhitectura impunatoare si rafinata , nivelul de detaliu al decorurilor amplasate si constuirea edificiului intr-un cadru natural spectaculos.
Palatul Peles a fost construit drept resedinta de vara pentru Regele Carol I al Romaniei si avea scop cultural, administrativ si simbolic. A fost ridicat intre anii 1873 – 1914 pe un domeniu de 1000 de hectare, amplasate pe Mosia Sinaia sau, cum mai era numita, Piatra Arsa. Autorii arhitecturii grandioase au fost Karel Liman si Johannes Schultz.
Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial www.peles.ro
Castelul Pelisor
Castelul Pelişor a fost construit între anii 1899 si 1902, din dorinţa regelui Carol I, de a oferti principilor moştenitori o reşedinţă. Considerat „Casa de Vis” a Reginei Maria, Castelul Pelişor îmbină elemente germane cu unele româneşti, ilustrează gusturile Reginei şi crezul acesteia în materie de frumos, dezvăluind personalitatea sa îndrăzneaţă, misterioasă si romantică.De altfel, întreg Pelişorul păstrează amintirea pregnantă a celei care avea să devină regina tuturor românilor, fiind şi locul în care Regina Maria a trecut în eternitate.
La 24 mai 1903, are loc inaugurarea construcţiei, iar în Actul inaugural, pictat de Maria pe pergament se arată că:
“Noi, Carol I, rege al României, clădit-am această casă alăturea de falnicul castel Peleş pentru iubiţii noştri nepoţi. Sfinţită de biserică spre a aduce binecuvântarea cerului, noi, Ferdinand, principe al României cu Maria, principesă primit-am în această nouă clădire, cu inima recunoscătoare şi plină de dragoste. Intrat-am cu ai noştri copii, Carol, Elisaveta şi Maria, în anul mântuirii 1903, iar al domniei regelui Carol al 37-lea, în ziua de 24 maiu. Dat-i-am nume, Pelişor.”
Castelul Pelişor devenea astfel parte integrantă a ansamblului arhitectonic realizat de regele Carol I pe valea pârâului Peleş, alături de Castelul Peleş – reşedinţa de vară a Casei Regale – , Casa Cavalerilor, Economatul, Casa Corpului de Gardă, Casa Arhitecţilor şi Casa Grădinii.
Construcţia cuprinde, în total, 99 de încăperi, in comparative cu Castelul Peleş care are 160 de încăperi.
După Revoluţie, specialiştii Complexului muzeal Peleş au reşit să reconstituie un spaţiu princiar şi regal la Pelişor, respectând în mare măsură inventarul iniţial al castelului, iar în februarie 1993, Pelişor era inaugurat ca muzeu şi a fost deschis spre vizitare publicului.
Castelul Bran
Asociat mai degraba mitului Dracula ca urmare a romanului omonin, al autorului Bram Stoker, istoricul asezamantului Bran (poarta in limba turca) incepe din vremea cavalerilor teutoni, in secolul al XXIII-lea, ca o simpla fortareata. Abia un secol mai tarziu, localnicii Brasovului primesc dreptul de a construi un castel care a fost finalizat in 1388.
Dupa o istorie zbuciumata si trecerea Castelului Bran prin mai multi proprietari, pentru o scurta perioada si in posesia lui Mircea Cel Batran, acesta ajunge in 1920 in proprietatea Reginei Maria, iar aspect actual si amenajarile interioare sunt povestea vietii Reginei care, de altfel, s-a ocupat de restaurarea si decorarea acestui castel.
Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial www.bran-castle.com
Prahova Valley
Este cea mai populara zona turistica din apropierea Bucurestiului, atat vara, cat si iarna gratie statiunilor montane si a partiilor de schi in Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal.
Masivul Bucegi, parte a lantului Carpati care se intinde de la Valea Prahovei pana la Culoarul Bran, domina regiunea.
Varful Omu este cel mai inalt punct din Bucegi, dar principalele atractii naturale sunt Sfinxul si Babele.
No customer reviews for the moment.